top of page

Niet te missen

De Ardèche is niet alleen een Frans departement en een rivier, maar staat ook bekend als fantastische vakantiebestemming. En terecht! Want hier is zo veel te beleven en er is werkelijk voor ieder wat wils. Doe hier alvast wat inspiratie op.

Lavendelvelden

Lavendelvelden

Bezoek de lavendelvelden in de Ardèche. De bloemen-, geuren- en kleurenpracht is op zijn mooist tussen eind juni en begin juli.
Je kan het Maison de la Lavande in Saint-Remèze bezoeken.

Fietsversnellingen

Fietsen

Wielerliefhebbers vinden genoeg uitdagende routes in hun navigatiesysteem.
Wie plezier boven vermoeidheid verkiest, raden we de Via Ardèche tussen Aubenas en Saint-Paul-le-Jeune aan.

Pont d'Arc

Pont d'Arc en de Gorges

Je kunt de Ardèche natuurlijk niet bezoeken zonder de Pont d'Arc gezien te hebben. In het hoogseizoen kan je kiezen voor de betaalparking aan de Pont d'Arc, of vertrek je met de gratis pendelbus van op de betaalparking Chastelas. De Pont d'Arc verdient in ieder geval meer dan een korte stop. Vergeet niet je picknick en je zwemgerief mee te nemen!
Neem ook de tijd om de prachtige Gorges de l'Ardèche te ontdekken, per fiets of met de auto. Een stop om de Haute Corniche te bezoeken is een must! Bereid je voor aan de hand van de officiële site van de toeristische dienst van de Ardèche.

Bois de Païolive

Bois de Païolive

Wie van mooie wandelingen met spectaculaire zichten houdt, moet zeker op avontuur gaan in het Bois de Païolive. Download de app 'Visorando' en kies dan voor “Le Bois de Païolive (petite boucle)” (5,15km, hoogteverschil van 70m, 1u40).

Wandelschoenen

Wandelen

In de omgeving zijn prachtige wandelingen te maken. We raden je aan om vroeg te vertrekken, voldoende water mee te nemen en de zeer handige “Visorando”-app te raadplegen.

Canoë Ardèche

Kano

De Ardèche nodigt je uit voor een afvaart met een kano. Avontuur en verfrissing gegarandeerd! Op wandelafstand van Gîte César vind je La Base Nautique du Pont d'Arc. Aan jou de keuze welke afstand je wil afleggen op het water.

bottom of page